“Niinkuin niin monta kertaa ennenkin, Suomen miehen on taas pakko tarttua aseisiin. Vanha perivihollinen, ryssä, yrittää meidän maahan ängetä.”

Vanha kunnon Ryhmä Leka alkaa taas järkkäämään pelejä, ja nyt tehdään hyvä! Bielaja Smejert on tunnelmallinen, tiivis ja toimiva peli, jossa ei tule tylsää.

Sisällysluettelo


Perustietoa


Peli on vahvan teemapainoitteinen. Pelaajilta edellytetään panostusta varustukseen ja käytökseen. Pelin eri skenaariot on mietitty talvisodan henkisiksi, eli neuvostoliittolaisia on enemmän ja ne ovat kokoajan hyökkäyskannalla.

Koska on kylmä ja hangessa on ikävä tarpoa pitkiä matkoja, peli järkätään aika tarkalla ohjauksella, eli pelataan aikataulutettuja skenaarioita, ja siirtymiset pelialueella hoidetaan kootusti. Pienemmällä porukalla toteutetaan ennalta suunniteltuja skenaarioita, joiden lopputulos jää sitten pelaajien ratkottavaksi. Ehkä Neuvostoliitto tällä kertaa valloittaakin Suomen?

Paitsi, että tiukat varusterajat (ja mahdollisuus varusteiden vuokraamiseen) tuovat tunnelmaa, sitä tuovat myös simuloitu ilma- ja tykistötuki. Nämä hommat hoidetaan mm. pelinjohdon viskomilla Enola Gayen kuulakranaateilla ja tulenohjauspanoksilla, joten siistejä juttuja on tiedossa! Koitetaan myös hankkia paikalle raskas konekivääri.

Jos joku muistaa, niin 10 vuotta sitten järkättiin meidän eka peli, Bielaja Smejert, ja sen kunniaksi tehdään nyt pelisarjan neljäs osa. Vanhan pelin sivustoon on linkki ihan vaan nostalgiamielessä, nyt järkättävä peli hoidetaan isommin, vakavammin ja paremmin.

Pelin järjestää Varusteleka ja vastuuhenkilönä toimii Valtteri Lindholm. Pelimaksut sisältävät 24% arvonlisäveron ja niistä saa pyydettäessä sähköisen kuitin. Tapahtumanjärkkääminen on Varustelekalle tappiollista toimintaa, mutta toive on, että kun Suomeen tulee enemmän laaduikkaita airsoft-pelejä, jengi ostaa enemmän varusteitakin.

Kaikki pelaajat on vakuutettu.

Aikataulu


0830 Ilmoittautuminen alkaa, paikalla on Varustelekan pikkukiska, josta saa ruokaa ja pieniä varustetäydennyksiä. Vain käteisellä!
1100 Ilmoittautuminen päättyy
1200 Peli alkaa
Noin 1500 Ruokatauko 45 min
Noin 1700 Peli loppuu

Ikärajasta


Pelin on K16, kuitenkin niin, että kaikki 1997 syntyneet hyväksytään mukaan. Muutamia muita poikkeuksia saatetaan myös tehdä - jos tulet osana isompaa porukkaa, joista muut tai ainakin suurin osa täyttää ikärajavaatimuksen, pääset todennäköisesti mukaan. Tämmöiseen voi pyytää lupaa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tapahtumat@varusteleka.fi ja kirjoittamalla kauniin, asiallisen pyynnön. Jos teet kirjoitusvirheitä, et pääse mukaan.

Pelipaikka


Pelipaikkana on Chairbornen Vihtijärven pelialue, varmasti tuttu paikka monelle. Paikalla on monenmoista rakennelmaa, kuoppaa, poteroa ja asemaa, joten tiedossa on monipuolinen ja hyvä peli.

Merkkaamme pelipäivänä reitin pelialueelle Lopentien ja Kytäjäntien risteyksestä alkaen kylteillä, joissa lukee pelkästään AIRSOFT. Pelialueelle on helppo löytää.

Parkkipaikka on vähän vajaa kilometrin päässä varsinaisesta pelialueesta. Vaikka mieli tekisi, vältä auton purkamista kytäjäntiellä suoraan pelipaikan edessä, siellä tie on kapea ja runsaasti liikennöity. Ajakaa parkkipaikalle, ottakaa kamat kantoon ja kävelkää pelialueelle. Suosikaa kimppakyytejä!

Ajo-ohjeet


HELSINKI

3-tietä Hämeenlinnaan/Tampereelle päin, Klaukkalan liittymästä ylös, noin 25km suoraan Lopen suuntaan, Vihtijärvellä käänny oikealle (kyltti jossa lukee Kytäjä 15), aja noin 6 km. Pelialue oikealla, parkkipaikka noin 10 km eteenpäin. Pelialueen lähes läntisimmästä kulmasta lähtee metsätie josta pääsee kävellen ilmoittautumispaikalle.

NUMMELA

jetaan noin 27 km Hyvinkäälle päin, käännytään Lopen suuntaan, aja noin 6 km, Vihtijärvellä käänny oikealle (kyltti jossa lukee Kytäjä 15), aja noin 6 km. Pelialue oikealla, parkkipaikka noin 10 km eteenpäin. Pelialueen lähes läntisimmästä kulmasta lähtee metsätie josta pääsee kävellen ilmoittautumispaikalle.

TAMPERE

3- tietä Helsingin suuntaan, Hyvinkään liittymästä (Läyliäinen) ylös josta Läyliäisen suuntaan noin 15km, Kytäjän kioskin kohdalta käänny Vihtijärven suuntaan jota tietä aja noin 8 km, kestopäällysteen alkamisesta on matkaa pelialueen risteykseen noin 500 m (Pelialue vasemmalla).

Säännöt


Osuman ottaminen

Kun kuula osuu pelaajaan tai mihin tahansa pelaajan varusteeseen, pelaajaa haavoittuu. Kannattaa rääkyä ja heittäytyä makaamaan. Tässä pelissä ei käytetä raatorättejä. Kun kuula osuu aseeseen, pelaaja ei haavoitu, mutta pyssyä ei saa enää käyttää.

Lääkintämiehet

Venäläisillä on pelissä lääkintämiehiä: nämä voivat parantaa haavoittuneen sitomalla tähän ensisiteen. Kerran parannettua ei voi parantaa toiste.

Suomalaisilla ei ole lääkintämiehiä, sen sijaan ahkio löytyy. Ketkä tahansa voivat viedä haavoittuneen ahkiolla respalle. Haavoittunut ei itse saa kivuta ahkioon, vaan siihen pitää nostaa. Pelinjohto tuo ahkion paikalle, ellei nyt joku ole fanaattinen ja halua ehdottomasti tuoda omansa.

Respa

Respa eli jälleensyntymispaikka on merkitty fyysinen piste, johon kuolleet pelaajat vaeltavat herätäkseen henkiin. Peli on jaettu osiin, ja ennen jokaista osaa kerrotaan kulloisenkin osan respan sijainti, sekä mahdolliset respasäännöt. Respata saattaa saada esimerkiksi vain kerran per osio, rajattomasti tai ei ollenkaan.

Puukkosääntö

Jos pääset koskettamaan vastapuolen pelaajaa ennenkuin kukaan on onnistunut ampumaan sinut, voit huudahtaa, notta "Puukko!", jonka jälkeen koskettamasi pelaaja kuolee välittömästi.