Pyssyt


Suosittelemme talvisodan aikaisia aseita. Jos ei millään onnistu, suosittelemme toisen maailmansodan aikaisia aseita. Jos ei millään onnistu, suosittelemme mahdollisimman riisuttuja pulttilukkokivääreitä. Jos ei millään onnistu, saa tulla muillakin pyssyillä ja hävetä vähän.

Talvisota- ja WW2-pelit eivät jää meiltä tähän, joten kantsii oikeasti ostaa joku halpa kiinalainen pulttilukkokivääri. Semmoisella nää pelit ovat tosi paljon tunnelmallisempia ja hauskempia!

Sikäli mikäli pyssysi ei ole talvisodan aikainen, saat ampua sillä vain kertatulita. Yhtäkään kiikaritähtäintä tai muuta lisähärpäkettä ei sallita.

Viritysrajoja ei periaatteessa ole, homma katsotaan tapauskohtaisesti ilmoittautuessa. Toivomus kuitenkin olisi, ettei jengi toisi paikalle yli 2J pysssyjä.

Varustuksesta yleisesti


Helmikuun loppupuolella on varmasti kylmä, ja ehkä myös märkä. Kannattaa huijata ja laittaa alusvaatteiksi jotain kosteutta siirtävää, jotta jaksat pelata hyvillä mielin loppuun asti. Pidä koko ajan mukanasi jotain helppoa syötävä, niinkuin näkkäriä, keksejä jne, sekä vettä!

Muista hanskat ja kaulahuivi! Niiden on oltava hillityt ja ajanmukaiset, mutta mitkä tahansa mustat/ruskeat nahkahanskat ilman valmistajan merkkejä tai neulotut sormikkaat tai tumput käyvät.

Ota mukaasi varustesääntöihin sopiva reppu tai laukku, johon laitat villapaidan, kuulia, lisävettä ja ruokaa ruokataukoa varten, sekä ihan mitä tahansa, mitä kuvittelet tarvitsevasi pelin aikana. Varustaudu niin, ettei sinun tarvitse käydä ilmoittautumisalueella tai autolla. Reppua ei tarvitse kantaa kokoajan mukana, sen voi jättää respapaikoille.

Pelissä on etenkin venäläisillä tiedossa paljon liikkumista, ja liikkuessa tulee tosi kuuma. Ei kannata laittaa paljoa päälle. Kannattaa ottaa edellämainittuun reppuun mukaan lisävaatetta niin, että pysähtyessä - etenkin ruokatauolla - on jotain, mitä heittää päälle. Hyvännäköinen ja hyvä kikka on kantaa mukana huopaa - sen voi nopeasti heittää päällensä kun pysähdytään, ja rullata reppuun kiinni kun pitää lähteä liikkeelle.

Varustesäännöt


Kummallekin osapuolelle sallitaan mitkä tahansa ajanmukaiset kengät. Suosittelemme venäläisille huopasaappaita ja nilkkureita rättisäärystimillä, suomalaisille nahkasaappaita, lapikkaita ja solkivarsimaihareita.

Lumipuvut sallitaan molemille osapuolille. Lumipukujen on ehdottomasti oltava täysin yksivärisiä, mitkään BW-lumipuvut tai muut eivät kelpaa. Modernin lumipuvun sijaan hyvä ratkaisu on ottaa valkoinen lakana, tehdä siihen reikä päälle ja vyöttää taisteluvyö ylle.

Jengillä on tapana kantaa airsoft-peleissä mukana enemmän, kuin on tarvis, ja tämä on erityisen tyhmää silloin, kun roudataan jotain, mikä ei tarkasti teemaan kuulu. Oikeasti sotilailla saattoi hyökkäyksessä olla päällään pelkät vaatteet ja patruunat takin taskuissa. Jos koet tarvetta pitää mukanasi laukkua tai taskua, joka ei ole sota-aikainen, mieti, voisitko laittaa sen sisällön mieluummin vaatteiden taskuihin tai vaikka takin sisään.

Neuvostoliitto

PDF-muotoinen artikkeli neuvostoliittolaisista varusteista

Haluatko hyvän, autenttisen varustuksen? Varustelekalla on Talvisota-leffan vanha vuokravaranto, ja tätä peliä varten on mahdollisuus vuokrata saappaat, mantteli, tetsari ja päähine vain 20 eurolla!

Neuvostoliiton varustesäännöt ovat tässä pelissä kohtuu löysät - mitään selkeästi modernia ei saa tuoda mukaan (esimerkiksi maastokuviot, reisitaskut jne), mutta tarkasti oikeaa varustustakaan ei ole pakko olla.

Jokainen vähän sinnepäin-henkinen neuvostoliittovarustus arvioidaan erikseen ilmon yhteydessä. Vielä muistutuksena, me ollaan suurella vaivalla hankittu erittäin halpoja ja hyvännäköisiä vuokra-asuja!

Suomi

Suomalaisten osapuolelle on yleensä tunkua enemmän kuin paikkoja, joten varusterajat vedetään tiukemmaksi. Käytännössä mitään sota-aikaisesta poikkeavaa ei sallita. Malli Cajander kuitenkin sallitaan, eli jos sulla on aidosti ajanmukaisia siviilivaatteita, saat hyvin käyttää niitä pelissä. Koita rakentaa hyvännäköinen kokonaisuus, ilmoittautumisen yhteydessä selviää, pääseekö sillä peliin.